Call Us Today! 1.555.555.555|info@yourdomain.com
Beroepscode en Tuchtrecht (deel 2)2019-08-15T09:30:06+00:00

Verdiepingstraining Beroepscode en Tuchtrecht

Doel

Het algemene doel van de training is dat de deelnemers zich bewust zijn van hun professionele autonomie, weten wat er vanuit deze autonomie van hen verwacht wordt en welke wettelijke kaders en perspectieven hierop van toepassing zijn. Daarnaast leert de deelnemer hoe zij de beroepscode kunnen gebruiken als een ethische leidraad. Daarnaast leert de deelnemer a.d.h.v. een stappenplan hoe zij een weloverwogen en onderbouwd besluit kan nemen in een moreel dilemma.

In de training wordt uitleg gegeven aan de deelnemer wat een moreel dilemma is en hoe je tot weloverwogen en goed onderbouwde besluitvorming kan komen. Het hoofdaccent ligt vervolgens bij het ervaren door middel van concrete casuïstiek. De deelnemers gaan in gesprek over het moreel dilemma dat de deelnemer ervaart in zijn dagelijks werk. Ook onderzoekt de deelnemer met de andere aanwezigen wat de eigen en andermans overtuigingen en vooronderstellingen zijn die een rol kunnen spelen bij dit dilemma, om vervolgens heel concreet te worden: wat doe je in de situatie waar je nu nog over twijfelt en waarom? Hieraan ligt de beroepscode, de richtlijnen, de (jeugd-)wet en de eigen beroepshouding, normen en waarden ten grondslag.

De verdiepingstraining Beroepscode en Tuchtrecht is bedoeld voor jeugdzorgwerkers die de Introductietraining Beroepscode en Tuchtrecht  hebben afgerond. De verdiepingstraining Beroepscode en Tuchtrecht past binnen de verplichte training voor herregistratie beroepsethiek jeugdzorgwerker.
Deelnemers krijgen een certificaat van deelname. De training is geaccrediteerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Deze opleiding wordt aangeboden aan organisaties (Incompany) en individuele deelnemers (open inschrijving).

Data

Geplande data van deze trainingsbijeenkomsten voor individuele deelnemers is op ons kantoor in Deventer of op locatie te Harderwijk:

  • Vrijdag 8 november 2019 van 09.00 tot 12.30 uur (let op: excl. lunch): BESCHIKBAAR

Let wel: het aantal deelnemers voor de training is maximaal 9. Bij onvoldoende aanmeldingen bestaat de mogelijkheid dat de training komt te vervallen en/of samengevoegd wordt, waarover uiteraard tijdig gecommuniceerd zal worden.

Kosten

  • 100,- Euro per persoon (open inschrijving)
  • 700,- Euro in company (o.b.v. 8 personen)

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Omschrijf uw wensen in het contactformulier.

Voor informatie, afspraken en prijsopgaven kunt u ook contact opnemen met:

Marco Last (0614393971)

Meer weten?

Heb je vragen over mijn dienstverlening of wil je een vrijblijvende afspraak maken?

Bel 06-18872609 of stuur een e-mail naar marcolast@dejeugdbank.nl.

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige evenementen.